2019 SsangYong Tivoli, yeni turbo benzinli motoruyla tanıtıldı

Güney Koreli SUV ve pickup üreticisi Ssangyong, eser gamını yenilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz Mart ayında yeni Korando’yu görücüye çıkaran şirket, artık de kendi meskeninde düzenlediği bir aktiflikle 2019 Ssangyong Tivoli’yi tanıttı.

‘Yepyeni Tivoli’ sloganıyla tanıtılan makyajlı crossover’ın dış dizaynında küçük güncellemeler mevcut. Tasarımı elden geçirilen radyatör ızgarası ve yenilenen farlar, 2019 SsangYong Tivoli’nin ön yüzündeki değişimler ortasında. Tamponun alt kısmında da besbelli bir değişim mevcut. Burada daha büyük bir hava girişine ve yeni üç kesimli sis farlarına yer verilmiş.

Güney Koreli üretici, 2019 SsangYong Tivoli’nin art kısmını değiştirirken daha tutucu davranmış. Bu kısımda yeni grafiklere sahip stoplar yer alırken tampon ve difüzörün tasarımı yenilenmiş. Ayrıyeten bagaj kapağındaki çıkıntının daha besbelli olması sağlanmış. Art taraftaki plakanın oturtulacağı alan da eskiye nazaran biraz genişlemiş.

Kokpitte bariz değişim

2019 SsangYong Tivoli’nin kabini de güncellemeden nasibini almış. Daha çağdaş bir görünüme kavuşturulan ömür alanında yeni 10.25 inç dijital gösterge paneli ve 9 inç bilgi-eğlence ekranı tercih edilmiş. Materyal kalitesi yükseltilen alanda direksiyon değişmezken, kokpit kısmı neredeyse baştan aşağı yenilenmiş. Daha köşeli bir tasarım anlayışına geçiş yapan kokpitte yeni havalandırmalar yer alırken, konsolun merkezindeki fizikî düğmelerin yerleşimi de büsbütün değişmiş.

2019 SsangYong Tivoli’nin motor gamında değişim olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi. Lakin yeni turboşarjlı 1.5 litre akaryakıtlı ünitenin seçenekler ortasında olacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra makyajlı Tivoli’nin motor seçenekleri 1.6 litre turbo dizel ünitenin güncellenmiş bir versiyonu da bulunabilir. Kelam konusu motorların teknik özellikleriyle ilgili bir açıklama yok. Ama yeni Korando’nun kaputu altında sırasıyla 166 beygir ve 137 beygir güç ürettikleri biliniyor.

2019 SsangYong Tivoli, önümüzdeki ay Güney Kore’de satışa sunulacak. Aracın kendi konutundaki satış fiyatları 16,680,000 won, yani yeni kurla 12 bin 519 euro’dan başlıyor. Ülkemizde sadece dizel motorla satılan şimdiki Tivoli’nin 2019 model yılı başlangıç fiyatı ise 170 bin TL.

Foto Galeri | 7 Görsel Görüntüle

Başa dön tuşu