2019 Nissan Navara’nın detayları belli oldu: Daha konforlu ve daha verimli

2019 Nissan Navara’yı Avrupa’daki müşterileriyle buluşturmaya hazırlanan Japon üretici, araçla ilgili daha fazla bilgi ve görsel paylaşmayı da ihmal etmedi. Dizaynında pek bir değişim gözlenmeyen 2019 Nissan Navara’nın selefine nazaran daha konforlu, yetenekli ve yakıt tüketimi düşük bir araç olduğu belirtiliyor.

2019 Nissan Navara’nın kaputu altındaki 2.3 litre dört silindirli dizel motor artık tüm versiyonlarda çift turbolu olarak sunuluyor. Kelam konusu motorun giriş düzeyi 160 beygir güç ve 425 Nm tork üretirken, bir sonraki versiyon ise 190 beygir güç ve 450 Nm tork sunuyor. Dizel motorun birebir zamanda çelik pistonlar ve karbon kaplı piston segmanları ile güncellendiği belirtiliyor.

Daha düşük sıkıştırma oranı, yeni pompa sayesinde arttırılan yakıt basıncı ve geliştirilen soğutma sistemi de 2019 Nissan Navara’nın motorunda yapılan iyileştirmelerden. SCR (Seçici Katalist İndirgeme) teknolojisi ve partikül filtresine sahip yeni egzoz sistemi de yenilikler ortasında. Bu sayede 2019 Nissan Navara’nın hiç olmadığı kadar verimli ve pak bir araç olduğu söyleniyor.

2019 Nissan Navara’nın dizel motoru standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor. Yenilenen şanzımanın daha gelişmiş bir sürüş tecrübesi sağladığı, vites geçişlerinin ve senkronizasyonun geliştirildiği tabir ediliyor. Opsiyon olarak sunulan 7 ileri otomatik şanzımanın da daha konforlu ve tepkisel olacak halde elden geçirildiği belirtiliyor.

Çok noktadan kontaklı, 5 kollu art süspansiyon sistemine sahip olan Nissan Navara’nın bu özelliği 2019 model yılı ile birlikte King Cab yani tek kabinli versiyona da geliyor. Bu özellik sayesinde konforu, sürüş tecrübesi ve yük kapasitesi artan Navara King Cab’in artık 1,115 ila 1,180 kg ortasında yük taşıyabileceği tabir ediliyor. Art kısma eklenen 2 kademeli helezon yaylarla yüksekliğin 25 mm kadar arttırıldığı ve fren sisteminin elden geçirildiği de verilen bilgiler ortasında.

Güncel Nissan Navara Almanya’da 28 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Türkiye’deki başlangıç fiyatı ise 157 bin 300 TL.

Foto Galeri | 48 Görsel Görüntüle

Başa dön tuşu