NASA’nın Psyche asteroitine düzenleyeceği görevin detayları ortaya çıkıyor

NASA’nın demir ve nikelden oluştuğu düşündüğü Psyche asteroitine düzenleyeceği misyonun ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Şayet bir aksilik çıkmaz ise asteroiti incelemek üzere gönderilecek uzay aracı 2022 yılında fırlatılacak, 2023 yılında Mars’ı geçmesini müteakip 31 Ocak 2026 tarihinde Psyche’ye ulaşacak. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda ise uzay aracının üretiminde sona gelindiği belirtiliyor.

NASA’da misyon yapan bilim insanları ile Arizona State Üniversitesi araştırmacıları, Psyche asteroitinin gezegenlerin nasıl oluştuğuna dair değerli bilgiler içerdiğini düşünüyor. Mars ve Jüpiter ortasında kalan bölgede bulunan asteroit ile ilgili geliştirilen teori ise Psyche’ın devasa çarpışmalar sonucu asıl kütlesinden kopan bir gezegen çekirdeği olduğu tarafında şekilleniyor.

 

Psyche’ı incelemek üzere gönderilecek araçta farklı aygıtlar bulunuyor. Uzay aracında bulunan mıknatıs ölçer ile asteroitin sahip olduğu manyetik alanın ölçüleceği ve çok kanallı görüntüleyici ile yüksek çözünürlüklü imajlar alınacağı tabir edilmiş. Psyche uzaya aracı ayrıyeten NASA’nın lazer Derin Uzay Optik İrtibat Sistemi adlı teknolojisini de test edecek. Kelam konusu teknoloji ile elde edilen imaj ve bilgilerin Dünya’ya olağandan 10 kat daha süratli gönderilebileceği belirtilmiş.

Dünya’nın nasıl oluştuğuna ışık tutabilir 

Bilim insanları, Psyche asteroitinden elde edecekleri bilgiler sayesinde Dünyamızın nasıl oluştuğu hakkında sağlam ispatlar elde edebileceklerini düşünüyor. Elde edilecek bilgiler sayesinde güneş sisteminin birinci vakitleri hakkında da fikir sahibi olunabilecek.

 

Başa dön tuşu