Instagram beğeni sayılarını gizleme testini genişletti

Instagram geçtiğimiz Mayıs ayında, kullanıcıların beğeni sayılarından çok paylaşımlara odaklanmaları için yeni bir test başlattığını açıklamıştı. Beğeni sayılarının gizlendiği ve yalnızca paylaşım yapan kişi tarafından görüleceği bu yenilik test sürecine girmişti ve artık öteki ülkelere de yayılacağı açıklandı.

Kullanıcılar protestoya başladı

Şirket bugün yaptığı açıklamada beğeni gizleme güncellemesinin altı ülkede daha teste başladığını duyurdu. Bu ülkelerin de İrlanda, İtalya, Japonya, Brezilya, Avustralya ve Yeni Zelanda olduğu tabir edildi. Artık bu ülkelerdeki kullanıcılar diğerlerinin beğeni sayısı yerine “ve diğerleri” ibaresini görecekler. Fakat kullanıcılardan gelen birinci reaksiyonların olumlu olmadığını söylememiz gerek.

Instagram’ın beğeni sayısını gizleme kararını protesto eden kullanıcılar, bir öbür toplumsal medya platformu olan Twitter’da  #instagramDELETE tagini açmış durumdalar. Genel kanı ise Instagram’ın kısa bir mühlet evvel dizaynında yaptığı yeniliği geri alması üzere, beğeni sayılarının gizlenme kararını da iptal etmesi istikametinde. Bu durumun en azından seçeneğe bağlı olması da bir tahlil olarak sunulabilir. Gelişmelerin neler getireceğini ise vakit gösterecek.

Başa dön tuşu