2024 model iPad Pro ailesi birçok yeniliğe sahip olacak: OLED ekran, MagSafe şarj ve dahası

2018 yılında çağdaş bir tasarım anlayışı ile iPad Pro ailesini yenileyen Apple, o günden bugüne iPad Pro ailesinde büyük değişikliklerde bulunmadı. Muhakkak devirlerde yeni jenerasyon işlemci ile güncellenen iPad Pro ailesi, 2024 yılında önemli değişikliklere sahip olabilir.

Apple, 2024 yılında iPad Pro modellerinde önemli değişiklikler yapacak

Apple’a yakın kaynakları ile bilinen Mark Gurman, haber bülteninde iPad serisi hakkında konuştu. Gurman, Apple’ın bu yıl iPad, iPad küçük ve iPad Air modellerinde önemli yeniliklere yer vermeyeceğini lakin 2024 yılının iPad Pro ailesi için epey değerli olacağını belirtti.

Gurman’ın raporuna nazaran 2024 model iPad Pro’lar yeni bir tasarım anlayışı ile gelecek. Birçok kaynağa nazaran Apple, yeni jenerasyon iPad Pro modellerinde cam art gövdeye yer verecek ve böylelikle iPad Pro ailesi MagSafe teknolojisini destekleyecek. Bu eserlerde kullanılacak olan MagSafe’in iPhone’larda kullanılan MagSafe’e hayli benzeyeceği belirtiliyor. Diğer bir ünlü analist olan Ross Young’a nazaran ise Apple, gelecek yıl kendi tasarladığı OLED ekranları kullanmaya başlayacak ve yeni iPad Pro ailesi de bu panelleri kullanacak. Apple’ın OLED ekranları kullanması ile iPad Pro modelleri, çok daha yüksek kontrast bedellerine ve harika siyahları kullanıcılara sunmaya başlayacak. Muhtemelen 2024’ün bahar aylarında tanıtılacak olan iPad Pro’ların 11.1 ve 13 inç ekran boyutlarına sahip olması bekleniyor.

Başa dön tuşu