2020 Bentley Flying Spur tanıtıldı: Dört tekerlekten yönlendirmeye sahip ilk Bentley

2020 Bentley Flying Spur üzerindeki örtü bugün kalktı. Üçüncü jenerasyon olarak karşımıza çıkan araç, sınıfının en lüks ve en gelişmiş otomobili olarak lanse edildi. İşte 2020 Bentley Flying Spur modelinin yeni tasarımı ve teknolojileri:

2020 Bentley Flying Spur’un dış dizaynındaki değişim için evrim niteliğinde diyemesek de, yeni kuşak olmanın getirdiği hatırı sayılır güncellemeler mevcut. Yapılan dokunuşlar, lüks sedanın dizaynını birebir platformu paylaştığı Continental GT’ye yaklaştırmış üzere görünüyor. Matrix LED farlar, 21 inçlik jantlar, dikey şeritli büyük radyatör ızgarası ve “B” biçimi oluşturan stoplar 2020 Bentley Flying Spur’un dikkat çeken tasarım ögeleri ortasında. 22 inçlik jantlar ve panoramik cam tavan üzere ayrıntılar da opsiyon listesinde. Ayrıyeten, ön taraftaki yeni Flying B logosu da aydınlatmalı ve Rolls-Royce modellerindeki gibi kaputun içine gizlenebiliyor.

130 mm uzayan aks aralığı artta cömert bir alan sunuyor

2020 Bentley Flying Spur’un hayat alanı selefine kıyasla çok daha ferah. Bu da aks aralığındaki 130 mm üzere cömert bir artıştan ileri geliyor. Lüks sedanın kokpiti de Continental GT’ye büyük oranda benziyor. Gizlenebilen 12.3 inçlik bilgi-eğlence ekranıyla başlayan çağdaş dokunuşlar HD dijital gösterge paneliyle, art yolculara sunulan dokunmatik uzaktan denetim ekranıyla ve tavanın tamamını kaplayan panoramik cam tavanla devam ediyor.

2020 Bentley Flying Spur’un kaputu altında 6.0 litre çift turbo W12 ünite bulunuyor. 635 beygir güç ve 900 Nm tork üreten motor, 8 ileri çift kavramalı şanzımanla çalışıyor. Bu kıymetler, yeni nesil Flying Spur’un 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlamasına ve maksimum 333 km/s sürate çıkmasına imkan veriyor.

Dört tekerlekten yönlendirme sistemine sahip birinci Bentley 

2020 Bentley Flying Spur, Elektronik Dört Tekerlekten Yönlendirme sistemine sahip birinci Bentley olma özelliğine sahip. Ayrıyeten lüks sedandaki havalı süspansiyon sisteminde hava hacminin yüzde 60 daha fazla olmasını sağlayan üç hazneli havalı yaylar kullanılıyor. Bunun yanı sıra, evvelden 60:40 oranında ön-arka güç dağılımı yapan dört tekerlekten çekiş sistemi de yenisiyle değiştirilmiş ve artık akslar arasındaki güç dağılımını gereksinime göre belirliyor.

Sonbaharda siparişe açılacak 2020 Bentley Flying Spur’un teslimatlarına 2020 yılında başlanacağı belirtiliyor. Aracın fiyatı ise şimdi muhakkak değil.

Foto Galeri | 16 Görsel Görüntüle

Başa dön tuşu