MIT ve IBM, sahte görüntü oluşturan ve algılayan yapay zeka geliştirdi

Eskiden düzmece yahut montaj imgeleri tespit etmek, o zamanki teknolojiden dolayı pek güç değildi. Lakin günümüzde DeepFake tekniğinin de gelişmesiyle birlikte bu durum biraz zorlaştı ve telaş verici bir hale geldi. Tam da bu noktada MIT ve IBM araştırmacıları yeni bir yapay zeka modeli geliştirdiler.

Ücretsiz deneme sürümü mevcut

Araştırmacıların geliştirdikleri bu yapay zeka modeli, geçersiz imajları tespit etme konusunda hayli başarılı. Ayrıyeten bu teknolojiyi kullanarak sıfırdan, hiç olmayan bir imgeyi de kaba taslak çizimlerle elde etmek mümkün oluyor. Objeler ortasındaki bağlantıyı çok güzel bilen bu yapay zeka modeli, düzmece imgeleri de bu formülle tespit ediyor.

GANpaint Studio olarak isimlendirilen bu yapay zeka dayanaklı aracın, denemek isteyen kullanıcılar için fiyatsız bir demo sürümü mevcut. Buraya tıklayarak sisteminize indirip deneme talihine sahipsiniz. Bunun yanında Adobe gibi şirketler de uydurma imgeleri tespit etmek için araçlar geliştirirken, Google ise çocuklara internetteki geçersiz içeriği nasıl tespit edecekleri konusunda kurslar başlatıyor.

Başa dön tuşu