2020 Volkswagen Golf’ün kokpitinden ilk resmi görüntü geldi

Ekim ayında tanıtılması planlanan 2020 Volkswagen Golf ile ilgili yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Alman üretici Volkswagen, düzenlediği hissedarlar toplantısında yeni nesil Golf 8’in iç ve dış tasarımı hakkında ipuçları veren taslak imgelerini paylaştı. Paylaşılan görsel, 2020 Volkswagen Golf’ün kabinine ilk bakış niteliğinde.

2020 Volkswagen Golf’ün kokpitine baktığımızda, selefine kıyasla daha çağdaş ayrıntılara sahip olduğunu görüyoruz. Konsolun merkezindeki nizam, yerini daha sade bir görünüme bırakmış. Üst taraftaki havalandırmalar iptal edilerek Golf 8’in yenilenen bilgi-eğlence ekranı üst taşınmış. Bu ekranın dijital gösterge paneliyle neredeyse bitişik olması sağlanmış. Hava çıkışları merkezdeki ekranın çabucak altına yerleştirilmiş. Bu kısımdaki fiziksel düğme sayısı da gözle görülür derecede azaltılmış.

2020 Volkswagen Golf’ün şoför ve ön yolcuyu ayıran kısmında, yeni araçların vazgeçilmez özelliklerinden biri olan kablosuz şarj bölmesine yer verilmiş. Yeni jenerasyon Golf 8 ile birlikte, otomatik modellerdeki geleneksel vites topuzundan vazgeçilmiş. Onun yerine elektronik park freninin bitişiğine küçük bir vites düğmesi yerleştirilmiş. Tıpkı vakitte, üzerinde pek çok işlev tuşu bulunduran direksiyon da 2020 Volkswagen Golf ile birlikte yenilenmiş.

2020 Volkswagen Golf, hafif hibrit teknolojisiyle gelecek 

Alman üreticinin paylaştığı imajlardan biri de 2020 Volkswagen Golf’ün dış dizaynına ilişkin. Karşımızda duran çizim, daha evvel yakalanan casus imgelere epey benziyor. Volkswagen logosundan farlara gerçek uzanan ince ızgara, tasarımı elden geçirilen farlar ve daha sportif görünen tampon birinci göze çarpan ayrıntılar ortasında. Ayrıyeten yandan bakıldığında omuz çizgisinin yükseldiği fark edilebiliyor.

Ekim ayında tanıtılacağı duyurulan 2020 Volkswagen Golf, benzinli ve dizel ünitelerin yanı sıra birinci defa 48 Volt hafif hibrit teknolojisiyle satışa sunulacak. Hibrit motorlu Golf 8’in elektrik modunda 80 km menzile sahip olacağı da gelen bilgiler ortasında.

Foto Galeri | 22 Görsel Görüntüle

Başa dön tuşu