2019 yılının en akıllı 50 şirketi açıklandı

120 yıldır yayınlanan ve en tesirli teknoloji mecmuası olarak paha gören MIT Technology Review, 2019 yılının en akıllı 50 şirketini açıkladı. TR50 olarak isimlendirilen bu liste, küçük büyük tüm şirketleri kapsıyor.

Huawei liste başı

MIT Technology Review’ın yayınladığı bu liste, birebir vakitte teknolojinin dünyayı nasıl değiştirebileceği konusunda bir rehber olma özelliği taşıyor. Temel kıymetlendirme kıstası ise şirketlerdeki yüksek teknoloji yeniliği olarak söz ediliyor. Lakin bu listenin, şirketlerin başarısına ve iş modellerine nazaran de şekillendiğini söyleyebiliriz.

MIT’nin yayınladığı listede Çin merkezli şirketler dikkat çekiyor. Bunların ortasında Huawei, Alibaba Cloud, Science and Technology News, Tencent, BOE, Tsinghua Unisplendour, Dajiang Innovation, Foxconn, Baidu, Byte Beat, Ants Jinfu, Meituan ve Yitu Technology üzere şirketler var. Huawei‘nin listenin başında yer alması ise şaşırtan olarak yorumlanıyor. Dünyanın en akıllı 50 şirketi listesinde Tesla, TSMC, Xilinx, Microsoft, Intel, NVIDIA ve Qualcomm üzere bilinen dev şirketler de yer alıyor.

Başa dön tuşu