Uzay hakkında 20 inanılmaz gerçek!

Fezâ yanı çoğumuzun bildiği ismi ile Uzay, Dünya’nın atmosferi dışında ve başka gök cisimleri ortasında yer alan, gök cisimleri hariç, kainatın geri kalan kısmındaki sonsuz olduğu düşünülen boşluktur. Yapılan araştırmalara nazaran Uzayda ortalama sıcaklık -270 °C, mutlak sıfır noktası ise -273 santigrat derecedir.

Atmosfer ile uzay ortasında kesin bir hudut bulunmamaktadır, lakin hepimizin bildiği üzere Dünya’nın atmosferi üst gerçek çıkıldıkça incelmektedir.

Mutlaka hayatınız boyunca en az bir sefer düşünmüşsünüzdür; Uzayda kaç galaksi var? Kaç gezegen var? Neden hepsini göremiyoruz? Gördüklerimizin birçoklarına neden ulaşamıyoruz? Ulaşsak nelerle karşılaşacağız? vs vs…

Uzayda tahminen milyarlarca galaksi bulunmaktadır. Bu iddiası galaksilerin içinde tahminen milyonlarca sistemler, gezegenler ve astroitler bulunmaktadır. İnanılmaz değil mi? Bunları düşününce büyük Dünyamız nasıl da gözümüzde küçülüyor.

Size daha farklı birşey söyleyeyim; mesela Albert Einstein’ın görelilik teorisine nazaran uzay elastike bir dokuya sahiptir. Cisimlerin bu elastike dokuyu bükmelerinden ötürü yerçekiminin olduğunu ileri süren kuramdır. Uzay’da vakit kavramı yoktur. Vakit, bizim algılarımızla yarattığımız bir kavramdır. Dilerseniz Uzaya dair bu ve bunun üzere, okuduğunuzda epeyce şaşıracağınız 20 gerçeği gelin daima birlikte inceleyelim.

İşte Uzay hakkında 20 inanılmaz gerçek;

1

Astronotlara nazaran uzay, sıcak metal ve kaynak dumanı üzere kokuyor.

2

Işık hızı saniyede 300.000 metre yol kateder

3

Güneş ışınlarının Dünya’ya ulaşması 8 dakikada sürer.

Başa dön tuşu