Saatte 4.5 terabayt bilgi akışı
Yeni kuşak arabalarda kullanılmak üzere geliştirilen dijital araç platformu, şirketin Super Cruise adındaki yarı otonom sürüş sisteminin çok daha gelişmiş bir versiyonu olarak karşımızda duruyor. General Motors’un yeni elektrikli mimarisi, saatte 4.5 terabayt data akışıyla başa çıkabiliyor. Şirket, bu pahanın şimdiki mimariyi beşe katladığının altını çiziyor.
OTA yazılım güncelleme özelliği
İşlem gücünün yanı sıra daha uygun bir bağlantı sunması da amaçlanan platform 100 Mbs, 1 Gbps ve 10 Gbps ethernet ilişkilerine sahip. Ayrıyeten, yıllardır Tesla modellerinde olan ve Golf 8’de de olacağı söylenen OTA (over-the-air) yazılım güncellemeleri yeni mimariyle birlikte GM çatısı altındaki yeni kuşak araçlarda da mevcut olacak. Bu sayede araçlar, servise gitme gereği duymadan kullanım ömrü boyunca güncelleme alabilecek.
Hack’lenmeye karşı siber güvenlik önlemleri
General Motors’un yeni mimariyle birlikte odaklandığı önemli mevzulardan biri de siber güvenlik. Çünkü geçmişte araçlar için çok bir mana tabir etmeyen bu kavram, gelecekteki ‘bağlı’ araçlar için epey değerli. Tam otonom araçlar üzerinde çalışmalarını sürdüren General Motors, muhtemel hack girişimlerine karşı aldığı güvenlik tedbirleriyle müşterilerinin içini ferah tutmak istiyor. Şirket, şimdilik yeni mimarinin güvenlik özellikleriyle ilgili çok bir şey söylemiyor. Ancak hem donanım hem de yazılım düzeyinde alınan ek tedbirlerin son derece kâfi olduğunu belirtiyor.
General Motors’un yeni ‘dijital araç platformu’nu kullanan birinci araç 2020 Cadillac CT5 olacak. 2023 yılına gelindiğinde ise GM’nin küresel eser gamındaki pek çok aracın bu mimari üzerine yükselmesi planlanıyor.