2019 Opel Corsa’nın iç ve dış tasarımı sızdırıldı!

Eylül ayında Frankfurt Araba Fuarı’nda görücüye çıkarılması beklenen 2019 Opel Corsa şimdiye dek kamuflajlı haliyle karşımıza çıkmıştı. Hatta daha dün basın için bir test sürüş aktifliği düzenlenmiş, aracın üretime hazır prototiplerinin kamuflajlı imajları paylaşılmıştı. Artık ise 2019 Opel Corsa’nın tasarımı açık bir biçimde sızdırıldı.

2019 Opel Corsa iç ve dış tasarımı 

2019 Opel Corsa’nın sızdırılan fotoğraflarına baktığımızda PSA çatısı altında yenilendiği bariz halde anlaşılıyor. Kullandığı CMP platformunu yeni Peugeot 208 ile paylaşan aracın tasarımı da Fransız kuzenine göz kırpıyor. Daha evvel paylaşılan teaser’da gördüğümüz matrix LED farlar, 2019 Opel Corsa’nın dizaynında yerini almış ve araca epeyce dinamik bir hava katıyor. Aracın genel dizaynına da köşeli çizgiler hakim.

2019 Opel Corsa’nın kabin tarafında pek bir sürprizle karşılaşmadığımızı söyleyebiliriz. Bu tarafta da bilhassa vites topuzu üzere PSA’dan alınan modüller mevcut. Corsa F olarak isimlendirilecek aracın yeni platform sayesinde 28 mm daha uzun aks mesafesine sahip olacağı biliniyor. 2019 Opel Corsa bu sayede daha ferah bir ömür alanı ve 310 litreye varan bagaj hacmi vadediyor. Ayrıyeten önemli bir hafifleme sonucu baz versiyonun yalnızca 980 kg kuru ağırlığa sahip olacağını da hatırlatalım.

İlerleyen vakitlerde tam elektrikli Corsa da gelecek 

2019 Opel Corsa’nın kaputu altında PSA Grubu’nun motorları kullanılacak. Münasebetiyle kaputun altında üç ve dört silindirli PureTech benzinli ünitelerle karşılaşmak mümkün. Dizel tarafında ise 100 bg’lik 1.5 litre ünitenin vazife yapacağı söyleniyor. Yeni Opel Corsa’ya ilerleyen zamanlarda tam elektrikli bir versiyonun eşlik edeceğini de belirtmeden geçmeyelim.

2019 Opel Corsa’nın eylül ayındaki Frankfurt Araba Fuarı’nda dünya prömiyerini gerçekleştirmesi bekleniyor. Avrupa’daki satışların 2019 sonlarında başlaması beklenirken, elektrikli Opel Corsa’nın da 2020 ortalarında satışa sunulması bekleniyor.

Foto Galeri | 6 Görsel Görüntüle

Başa dön tuşu