2019 Land Rover Discovery Sport tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri

2019 Land Rover Discovery Sport tanıtıldı. Makyaj operasyonundan geçirilen lüks SUV’un dizaynında hafif güncellemeler yapıldı. Bunun yanı sıra teknolojileri de yenilenen makyajlı Discovery Sport’un motor gamına hafif hibrit sistemle birlikte daha çevreci üniteler eklendi.

2019 Land Rover Discovery Sport’a baktığımızda, kozmetik yeniliklerin küçük lakin fark edilebilir olduğunu görüyoruz. Şirketin yeni tasarım lisanı doğrultusunda elden geçirilen ön tampon ve köşeli yapısıyla daha dinamik görünen LED farlar kelam konusu değişimler ortasında. Makyajlı Discovery Sport ayrıyeten yeni bir radyatör ızgarasında ve boyutu 18 – 21 inç ortasında değişen alaşım jantlara sahip. Art tarafta da tasarımı yenilenen bir tampon ve yeni grafiklere sahip LED stoplar mevcut.

Makyajlı Discovery Sport özellikleri 

2019 Land Rover Discovery Sport’taki değişim iç ömür alanında da devam ediyor. Makyajla birlikte yeni üç kollu direksiyona kavuşan aracın orta konsolu daha kaliteli materyaller kullanılarak revize edilmiş. Yeni dijital gösterge paneli ve 10 inç Touch Pro bilgi-eğlence sistemi de makyajlı Discovery Sport’a bakanların göreceği farklar ortasında. Şoför ve ön yolcuyu ayıran kısım da yeni vites topuzu ve kablosuz şarj bölmesi ile güncellenmiş. Konfor ve çok yönlülüğüyle öne çıkan yeni koltuklar da makyajlı Discovery Sport’un özellikleri ortasında.

2019 Land Rover Discovery Sport’un içerisinde ‘ClearSight Rear View’ ismi verilen akıllı ayna mevcut. Kelam konusu ayna üzerindeki düğmeye dokunulduğunda, art camın üzerindeki kameradan gelen imgeyi canlı olarak gösteren bir HD ekrana dönüşüyor. Klâsik aynalardan daha geniş bir görüş açısı sağladığı söylenen akıllı ayna, düşük ışıklı şartlarda da daha uygun görüş imkanı sunuyor. Ayrıyeten araçta ClearSight Ground View ismi verilen bir teknoloji daha mevcut. Bu sistem, kameraları kullanarak aracın altından 180 derece sanal bir görüş sağlıyor. Land Rover, bu özelliğin güçlü arazi kurallarında son derece yararlı olacağını söylüyor.

Tıpkı yeni Evoque’da olduğu üzere 2019 Land Rover Discovery Sport da şirketin Premium Transverse Architecture ismi verilen platformu üzerinde yükseliyor. D8 ismi verilen eski platformdan %13 daha sert olduğu söylenen bu mimari, hayat alanına yansıyan gürültü ve titreşimi de büyük oranda engelliyor.

2019 Discovery Sport’un motor gamı hibritle daha verimli 

2019 Land Rover Discovery Sport’un giriş düzeyinde 48V hafif hibrit teknolojisine sahip 2.0 litre turbo dizel ünite bulunuyor. 150 beygir güç ve 280 Nm tork üreten bu motorun 140 g/km CO2 emisyonu ve 5.9 lt/100 km yakıt tüketimine sahip olduğu söyleniyor. Benzinli tarafında ise tekrar hafif hibrit teknolojisine sahip 2.0 litre dört silindirli ünite kullanılıyor. 197 beygir güç ve 236 Nm tork üreten bu motorun 246 bg güç ve 365 Nm tork üreten versiyonu da mevcut.

2019 Land Rover Discovery Sport şuandan itibaren İngiltere’de siparişe açılmış durumda. Lüks SUV’un başlangıç fiyatı 31 bin 575 pound olarak belirlenmiş.

Foto Galeri | 72 Görsel Görüntüle

Başa dön tuşu