2019 Ford Focus ST Wagon tanıtıldı

Dördüncü nesle geçiş yapan Ford Focus’un daha sportif olan ST versiyonu geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Artık de bu sportif versiyonun ikinci gövde tipi olan 2019 Ford Focus ST Wagon üzerindeki örtü kaldırıldı. Ford, yeni Focus ST Wagon’un birinci fotoğraflarını paylaştı.

Tahmin edebileceğiniz üzere 2019 Ford Focus ST Wagon’un kaputu altında rastgele bir sürpriz yok. Daha evvel duyurulduğu üzere sportif hatchback ile birebir seçeneklere sahip. Akaryakıt tarafında 276 beygirlik 2.3 litre EcoBoost turbo ünite nazaran alırken, dizel tercih edenler için de 187 beygirlik 2.0 litre EcoBlue turbo motor bulunuyor. Her iki motor da standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla çalışıyor, lakin EcoBoost motorda 7 ileri otomatik şanzıman seçeneği de sunuluyor.

Performans odaklı özellikler 

2019 Ford Focus ST Wagon, iki ay evvel tanıtılan sportif hatchback kardeşinin tüm performans odaklı özelliklerinden faydalanıyor. Elektronik hudutlu kaydırmalı diferansiyel, manuel şanzımanda sunulan rev-matching özelliği, anti lag teknolojisi ve çeşitli sürüş modları bahsettiğimiz bu özelliklerden kimileri. Ön ve artta sırasıyla %20 ve %13 oranında sertleştirilmiş süspansiyonlar, çift pistonlu kaliperler, büyük fren diskleri ve Electric Brake Booster teknolojisi de yeni Focus ST ailesinin özellikleri ortasında.

2019 Ford Focus ST Wagon, tasarım olarak standart Focus ailesindeki ST-Line paketinden çok da farklı görünmüyor. Lakin radyatör ızgarasındaki petek deseni, siyah yan aynaları, özel alaşım jantları ve art taraftaki büyük egzoz çıkışları sayesinde standart modelden farklı olduğunu hissettiriyor. Ford’un paylaştığı iç yer fotoğrafları 2019 Ford Focus ST Wagon’un bagaj hacmine ağırlaşıyor. Şimdi bagaj hacmiyle ilgili bir bedel paylaşılmamış, lakin bilhassa art koltuklar katlandığında epeyce geniş bir alan vadettiği göze çarpıyor. 

2019 Ford Focus ST Wagon fiyatı

2019 Ford Focus ST Wagon’un İngiltere’deki başlangıç fiyatı 30 bin 595 pound olarak belirlenmiş. Bu da aracın hatchback versiyonundan bin 100 pound daha kıymetli olduğu manasına geliyor.

Foto Galeri | 12 Görsel Görüntüle

Başa dön tuşu